Baby massage

De eerste taal die we leren is de lichaamstaal

Over babymassage

Van de veilige warme cocoon “de baarmoeder”, hup de wijde wereld in. Door huid-op-huid contact, aanraking, knuffelen en masseren maken we deze overgang iets zachter. De eerste taal die we namelijk leren is de lichaamstaal. Liefde kan dus in onze eerste levensfase overgebracht worden met het lichaam, met de handen!

Pure ontspanning voor zowel ouder als kind, want uiteraard smelt je wanneer je je kind ziet genieten! Toch?

Kim

Ook op de ouders heeft een babymassage een positief effect. Onderzoek wijst zelfs uit dat moeders met een post-natale depressie zeker ook baat hebben bij de babymassage. 

Helpt bij…
Er zijn betere gedragsinteracties met de moeder, de band wordt versterkt. De mama’s bekijken de baby’s hun gedragingen positiever en zullen ook hun eigen rol als moeder hoger gaan inschatten.

De babymassage is mogelijk in combinatie met het baby wellness badje, maar ook apart. Ook kan je kiezen om de babymassage zelf te geven terwijl ik je de handelingen aanleer op een demonstratiepop. Of je kan gewoon meekijken terwijl ik jouw baby’tje laat genieten van deze heerlijke massage. Zoals je wenst!

Verder werk ik ook met huisgemaakte massageolie, volledig op maat van jouw baby. Heeft jouw kindje last van krampjes? Of eerder van de luchtwegen? Geen probleem, we passen de massageolie aan om deze kwaaltjes te verlichten. Of kies jij eerder voor een rustgevende olie, het kan allemaal!

Even praktisch

In een kennismakingsgesprek bespreken we kort de bevalling en eventuele speciale noden van jouw kindje. 

De babymassage zal gemiddeld zo’n 20 minuten duren. Dit kan variëren naar gelang de leeftijd van je kindje. Een pasgeborene masseren we doorgaans 10 à 15 minuten. Terwijl we bij een baby van 6 maanden eerder uitbreiden tot 30 minuten.

Wil je zelf je kindje masseren terwijl wij het voortonen op een demonstratiepop? Of laat je toch liever de massage door ons uitvoeren? Het kan allemaal en dat beslis je ook helemaal zelf.

Wist je dat babymassage, of shantalamassage in India al eeuwen gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging?

Kim

Het ideale tijdstip om de massage uit te voeren is wanneer de baby geen honger heeft, maar ook niet pas heeft gegeten. Dus 1 à 2 uren na de voeding. Je kindje zal waarschijnlijk wel honger krijgen door de massage.

De ruimte waar de massage uitgevoerd wordt heeft een aangename temperatuur van minimum 25°. Rustgevende muziek op de achtergrond kan. Dit is volledig jouw eigen keuze.

Door het toevoegen van etherische oliën aan de massageolie kunnen we tijdens de massage ook andere ongemakken zoals verkoudheid, krampjes, onrust en dergelijke helpen te verzachten. Een massage met aangepaste essentiële oliën zorgt er dus voor dat deze helemaal op maar is van jouw kindje! Uiteraard is het gebruik terug een geheel eigen keuze!

Babymassage in massagesalon Olía te Lochristi

Er is voldoende parkeergelegenheid op onze parking voor de ingang van de baby spa. Handig! Zo hoef je je maxi-cosi of buggy niet mee naar binnen te zeulen.

Betalen kan cash of met de bancontact app.

Wat breng je mee?

  • Voeding voor na de massage
  • Luier
  • Persoonlijke spullen zoals een knuffeltje of fopspeen
  • Comfortabele kledij

Waar zorgen wij voor?

  • Positioneringskussens
  • Massageolie
  • Etherische oliën (indien gewenst)
  • Handdoeken
  • Demonstratiepop